Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

ELMARAD – Szeressük egymást gyerekek

2022-10-28 @ 18:00 - 19:30

Kedves Barátaink! Sajnálattal tudatjuk mindenkivel, hogy az október 28-ra tervezett előadás Fesztbaum Bélával elmarad. A művész úr betegség miatt nem tudta vállalni az estet. Mielőbbi jobbulást kívánunk neki.
A helyszínen vásárolt jegyeket visszaváltjuk, az online jegyek pedig email értesítő alapján a Jegymestertől igényelhetőek.

SZERESSÜK EGYMÁST GYEREKEK

Fesztbaum Béla, a Vígszínház Jászai Mari–díjas színművészének Seress Rezső estje

Füstös, pesti kiskocsma, a sarokban öreg pianínó, mellette egy legendás előadó. Az est főszereplője a különös sorsú magyar világsláger, a Szomorú vasárnap szerzője, Seress Rezső. Dalainak és a korszak anekdotáinak segítségével megidézzük ezt a jellegzetesen pesti alakot, aki szinte soha nem hagyta el szeretett hetedik kerületét, és évtizedekig volt meghatározó szereplője a pesti éjszakának. Egyedi humora és dalainak keserédes melankóliája lett a védjegye; egyszerre idézik a ’30-as, ’40-es évek mozgalmas, tragikus pillanatait, és válnak azóta is mindenkor aktuális szívüggyé, vigasztalóvá, útitárssá.

Fél kézzel pötyögve, rekedtes hangján adta elő számait, melyek egytől egyig igazi slágerré váltak: Fizetek, főúr, Csak átutazó vagyok itt a Földön, Szeressük egymást, gyerekek, Hiába van palotád Budán. Vendégkönyvébe dedikált az egész 20. század Toscaninitől, Louis Armstrongig. Otto Klemperer, a világhírű karmester legendás mondata Seressről: „Nem muzsikus – csak zseni.”

Részletek

Dátum:
2022-10-28
Időpont:
18:00 - 19:30