A Zsidó Kiválóságok Háza ad állandó helyszínt az „Einsteintől napjainkig – Zsidók és csúcstechnika” című kiállításnak. Ezen a tárlaton több mint 130, világhírű, zsidó származású tudós életével és munkásságával ismerkedhet meg a legújabb digitális eszközök segítségével. E kutatók nélkül más lenne ma az emberiség, és talán Földünk is máshogy nézne ki. Ahogy a küldetés nyilatkozatunkban is olvasható, ezeket az embereket is elpusztította volna a Holokauszt során a gyűlölet, de ők megmenekültek és „gondolatokból építettek palotát”.

A tapasztalatok szerint egy látogatás során 5 tudós életét és eredményeit lehet teljességében befogadni. Ezért lehetőséget adunk arra, hogy a kiállítás bejáratánál összeállítsa a saját érdeklődését tükröző programot, válogasson  a 132 tudós közül. Ezt segíti, hogy a tudósokról és a mai életünkre hatással levő munkájukról több szempont szerint válogathat és kényelmesen állíthat össze látogatási programot.

Jöjjön, szeretettel várjuk!

A kiállításon megjelenített információkat többszörös ellenőrzés és lektorálás után jelenítjük meg, mindamellett maradhattak benne javítanivalók. Ha ilyet talál, kérjük, ossza meg velünk az info@zsidokivalosagok.hu e-mailcímen “Kiállítás észrevétel” tárgy címmel.

 

Interaktív kiállítás kalauz

Az interaktív kiállítás megtekintéséhez nincs másra szükségünk, mint egy kártyára, melyet jegyváltáskor kapunk. A földszinten lévő infópultok egyikénél a kapott kártyát a pult jobb szélén lévő jelhez érintjük és már indulhat is az érdekesebbnél érdekesebb tudósemberek megismerése. Az érintőképernyőn navigálva választhatjuk az előre összeállított programokat, vagy másik opcióként saját magunk válogathatunk a 8 tudományágban csoportosított 132 zsidó származású tudós közül. A kategóriák közül választva, rendezhetjük a tudósokat találmányaik szerint és név szerint is sorba, végigolvashatjuk az egyes emberekről szóló alapinformációkat, majd a számunkra megfelelő összeállításban ötöt kiválasztunk, akiknek az életébe és munkásságába bővebb betekintést szeretnénk nyerni.
A képernyő alsó részén, valamint a falon kivetítve egyaránt megjelennek az általunk kiválasztott személyek. Amint elérkeztünk az ötödik tudós kiválasztásához az Ok gombra nyomva véglegesíthetjük kártyánk tartalmát. Ha kétszer rányomtunk az Ok-ra, az emeleten vár minket az információban gazdag folytatás.
Az emeletre érve odamegyünk az egyik paravánhoz, hozzáérintjük a kártyát a középen található kártyabeolvasóhoz és kedvünk szerint olvasgathatunk az adott tudósról, vagy kipróbálhatjuk a hozzájuk tervezett játékot is.

Audioguide

A kiállítás megtekinthető Audioguide használatával is, melyhez kérhetünk fejhallgatót, vagy ha van nálunk saját, akár azt is hozzácsatlakoztathatjuk a készülékhez. Az Audioguide-al az infópulton és a paravánon megjelenített szöveget kényelmesen végighallgathatjuk.