Heller Ágnes emlékpark

Heller Ágnes emlékpark Balatonfüreden a régi zsidó temetőben

Heller Ágnes 90 éves korában 2019. július 19-én hunyt el. A magyar filozófia 20. századi történetének meghatározó, nemzetközileg elismert alakja volt, de közéleti szerepvállalása is országosan ismertté tette. Halálának első évfordulóján, 2020. július 19-én, vasárnap 11 órakor a balatonfüredi zsidó temetőben magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet és a nevét viselő emlékparkot avatták fel. Hozzátartozók, barátok, tisztelők, közéleti személyiségek, valamint Franciaország, Németország és Izrael nagykövete is részt vett és felszólalt a balatonfüredi régi zsidó temetőben rendezett megemlékezésen.
Dr. Olti Ferenc, a kezdeményezés szervezője emlékekkel átszőtt beszédében úgy fogalmazott, hogy a temetőben látható sziklán, ami a Tamás-hegyi murvabányából származik, sokszor ültek Heller Ágnessel hosszan beszélgetve az életről és a nagy kérdésekről.

Ismét látogatható a zsidó temető!

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy előzetes bejelentkezés után szombat kivételével minden nap látogatható a balatonfüredi zsidó temető a Régitemető utcában. A zsidó temetőben található a Heller Ágnes emlékpark, ami a magyar filozófia XX. századi történetének meghatározó, nemzetközileg elismert alakjának állít emléket. Kérjük, hogy bejelentkezés időpontjának egyeztetéséhez a 06-70/505-5922-es, vagy a 06-87/782-592-es telefonszámon jelentkezzenek.