Hatékony rákkezelés

A rák népbetegség. Ma már tudjuk, hogy a sejtburjánzásnak szinte kizárólag génhibákból eredő okai vannak. Ezen génhibák és ezek sokféle lehetséges kombinációja miatt sokféle a rákbetegség is. A betegségek közül ma már nagyon soknak van terápiás gyógyszere vagy eljárása. Ezek azonban csak akkor hatásosak, ha pontosan arra a génhiba-kombinációra használják, amire kifejlesztették, egyébként inkább ártanak, mint használnak. 
Peták István orvos-kutató a szakmában a rákterápia Google-jének nevezett olyan módszert fejlesztett ki, amely a rákkutatási eredmények és a modern informatika valamint a mesterséges intelligencia házasításával pontos ajánlást ad a beteg génhibáinak ismeretében az alkalmazandó terápiára,  és amelyet ma már a világ összes jelentős rákcentrumában használnak. 
Peták Istvánnal 2021. március 24-én, szerdán 18 órakor beszélgetünk arról, hogy eljárásuk milyen változásokat hozott a gyógyítási gyakorlatban; melyek az új, hatékony eljárás alkalmazásának intézményi, szakmai és emberi feltételei; hol és hogyan alkalmazzák az eljárást itthon és külföldön; potenciális betegként hogyan ismerkedjünk meg az új lehetőségekkel. 

Az előadás rögzített változata megtekinthető itt: