Mazsike Sétafesztivál VEB2023 szeptember – Balatonfüredi séták

Időpont: 2023. szeptember 29 – október 1.

A Sétafesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Regisztráció kezdete: szeptember 4.

2023-ban a MAZSIKE Sétafesztivállal ünnepli Veszprém és a térség Európa Kulturális Fővárosa címét. A Sétafesztivál hagyományosan három napon át tartó ingyenes városismereti séták kavalkádja, melynek során elsősorban (de nem kizárólagosan!) a helyi zsidó történeti és kulturális értékeket szeretnénk megismerni és megismertetni széles körben.  Mit gondolsz, hogyan éltek a veszprémi zsidók? Kik voltak ők: rabbik, művészek, kereskedők? Zúgott a malom a Séd mentén? Milyen titkokat rejt az Inotai erőmű? Hol tanyáznak a Balatonnál a Nobel-díjasok? Hogyan zajlott az ortodox hitközségi élet Balatonfüreden? Mi a története a szentgáli Weisz családnak?

Sétáljatok velünk szeptember 29 és október 1 között Veszprémben, Balatonfüreden, Inotán! Vegyetek részt a szentgáli botlatókövek avatásán! Görgess lejjebb, válaszd ki a várost és az időpontot a regisztrációhoz!

Első nap reggel közös MAZSIKE buszjárat indul idegenvezetéssel a Budapest-Veszprém-Budapest viszonylatban. (A buszigényt a sétánál lehet jelölni.)

Regisztráció az alábbi linken.

További séták: Veszprém, Inota (Várpalota), Szentgál